Argumentation

december 5, 2011 Ingen kommentar »
Argumentation

Två stora ’ulama träffades i Bagdad och de kämpade och argumenterade. I slutet sade en av dem: ”Låt oss träffas i morgon och diskutera frågan vidare.” Den andra sade, ”Nej, låt oss träffas i morgon för att samsas och skapa fred och glömma bort allt om det vi sagt. ”

Detta är sufiernas Väg – Att börja igen.

Du får inte begränsa din förlåtelse av andras fel, men du får samtidigt inte vara beräknande eller rikta din uppmärksamhet mot dig själv. Självmedvetenheten är just vad du måste vända dig bort från. Du måste söka undkomma din nafs.  Metoden för att vända sig bort från sin nafs är inte en psykologisk metod. Det är dhikrullah!

– Sidna Shaykh Dr Abdalqadir as-Sufi

Omtolkat till svenska av Abdussalaam Nordenhök

Skriv en kommentar