Framtiden – sufiernas uppgift

december 5, 2011 Kommentarer inaktiverade för Framtiden – sufiernas uppgift
Framtiden – sufiernas uppgift

Västerlandets filosofi ligger på sin dödsbädd, precis som Heidegger bebådade.

Nu återstår inget annat än att ta upp Rumis Mathnawi, denna text som står ovan alla andra värderingar. Så som vi nu kan se tekke efter tekke öppnas upp i Istanbul och andra städer, så måste vi även sträva efter att etablera dem i Europa och Arabien.

Vi är den enda kraft som kan vitalisera framtiden.  Vi måste inse vilken enorm uppgift Allah kallat oss till – att ta tillvara på varje ögonblick. Så lev i denna epok som tidens ledare men som Allahs slavar, med kärlek till den störste av kämpar, salla Allahu ’alayhi wa sallam.

 

– Sidna Shaykh Dr Abdalqadir as-Sufi

Omtolkat till svenska av Abdussalaam Nordenhök

zp8497586rq

Kommentarer avstängda.