Medinas själ

december 5, 2011 Kommentarer inaktiverade för Medinas själ
Medinas själ

Endast på sufiernas tröskel kan vår älskade profet Muhammads breda och toleranta anda blomstra, må Allah sända frid och välsignelser över honom. Det är bara bland sufierna som man finner Medinas sanna själ. Och för oss, alla de som har den andan är en av oss. Ingen är utesluten – detta är en viktig och nödvändig förutsättning för en UMMA. Sufiern är den som i sanning önskar för sin broder det han önskar åt sig själv. Om Paradisets trädgård är vår belöning, bör vi då inte längta efter att dela detta med så många som möjligt? Längtade inte vår förebild efter att se sin egen farbror träda in i Islam före sin död – bortom gränserna för vad han hade fått i uppdrag? Mången wahhabi har förändrat sig och vänt ryggen till sin forna inställning  efter att ha nåtts av sufiernas varma vägledning och då smält inför den kärlek och broderskap som han har funnit bland sufierna. Slutlig

en, när allt kommer omkring, skillnaden mellan dem och resten av samhället är inte intellektuellt, det är psykologiskt. Vår väg är baserad på vår känsla av ofullständighet och vetskapen om våra fel inför Allah. Deras manér är att försöka få dig att känna dig ofullständig och felande inför dem! Vi söker blott Allahs godkännande och vi vänder oss bort från allt som är annat än Allah. Så beträd Allahs väg. Vandra denna stig. Vår väg är dhikr av Allah, särskilt genom Hans högsta namn, och det är Majestätets namn ”Allah”.

 Sidna Shaykh Dr Abdalqadir as-Sufi

Omtolkat till svenska av Abdussalaam Nordenhök

zp8497586rq

Kommentarer avstängda.