Vad är frihet? – Shaykh Ahmad ’Ali al-’Adani

december 6, 2011 Kommentarer inaktiverade för Vad är frihet? – Shaykh Ahmad ’Ali al-’Adani
Vad är frihet? – Shaykh Ahmad ’Ali al-’Adani

***

De flesta muslimer, shuyukh dessvärre inkluderade, pratar om nödvändigheten att kämpa för frihet. Frihet och Rättvisa. Frihet och Sanning. Vad är då ”Frihet”? I den klassiska vokabulären beskrivs frihet eller hurriyyah som motsatsen till träldom, den frie mannen som inte är en ’abd, alltså frihet från slaveri. I Koranen, i haditherna, i vår fiqh, i Profetens sirah, i kalam, i tasawwuf, i vår filosofi, i vår historia, i vårt språkbruk och i den samlade islamiska litteraturen har ingen, vare sig salaf eller khalaf, någonsin kallat muslimerna till ”Frihet” eller prisat det som en dygd.

 Shaykh Ahmad ’Ali al-’Adani

 

zp8497586rq

Kommentarer avstängda.