Den sanne kungen

december 10, 2011 Kommentarer inaktiverade för Den sanne kungen
Den sanne kungen

Om du söker makt eller ett rykte eller att bli belönad av människorna genom att beträda denna Väg så vet att du bara kommer nå fram till sorg.  Om du ger dig ut på denna Stig sökandes enbart efter Allahs anlete så vet att Allah är den som besvarar böner och att Hans nåd står ovan vår uppfattning om nåd. Vägen är en barmhärtighet, både i dess första steg och det sista. Den som känner till detta kommer vara nöjd med tajrid, avskalandets väg. Han kommer berikas av det, och vara en konung även om Allah kläder honom i trasor. Han kommer vara en faqir även om Allah skänker honom en kungamantel. Varje kung dör fattig medan varje faqir dör som en kung.

Sidna Shaykh Dr Abdalqadir as-Sufi 

omtolkat till svenska av Abdussalaam Nordenhök 

zp8497586rq

Kommentarer avstängda.