Välsignelser över Den Älskade ﷺ del 1

juli 27, 2015 En kommentar »
Välsignelser över Den Älskade ﷺ del 1

Sammanställt av Abdulghafur Starck baserat på al-Uqlishis Anwar al-athar, s. 38.

***

Med Guds Namn

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى اله

Tänk om vi hade kunnat göra något så att våra namn visades för Guds Älskade ﷺ… Det ÄR möjligt! Välsigna honom genom salawat och din välsignelse kommer – om Gud vill – att förmedlas till hans ﷺ gravplats och ditt namn kommer att visas för hans ﷺ själ (ruh), ty al-Bazzar återberättar i sin Musnad via ’Ammar ibn Yasir att Guds Älskade ﷺ sade: ”Allah har utsett en ängel vid min grav som Han gett förmågan att kunna höra [hela] skapelsen; så ända till Domens dag (yawm al-qiyamah) finns det ingen som välsignar mig (yusalli ’alayya) utan att [ängeln] förmedlar hans namn och hans fars namn till mig, ’Sonen till den och den har välsignat dig (salla ’alayka).’”

Så låt oss alla, kvinnor som män, förfina och öka vårt välsignande av Guds Älskade, vår Mästare Muhammad ﷺ!

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى اله
***

En kommentar

  1. Annie 28 juli, 2015 på 13:00 - Reply

    MASHALLAH mycket bra beskrivs.

Skriv en kommentar