Route 114

april 21, 2019 Ingen kommentar »
Route 114

Kör du via öppningen får du först höra kon innan Imrans ätt leder dig vidare till kvinnorna framför det dukade bordet. Därpå kommer boskapen ner från höjderna bärandes på krigsbyte som leder oss till ånger. 

Yunus, Hud och Yusuf är som åskan och Ibrahim, medan Hijr blev stungna av bin. Nattlig färd in i en grotta eggar oss framåt. Maryam tvistar man om men Taha hör till profeterna som gjort pilgrimsfärd. Alla de troende söker ljuset i måttstocken. Ja, en del poeter gör faktiskt också det då de med myrans flit konstruerar sina berättelser. Och tänk att spindeln fick plats bredvid Rom! Självaste Luqman den vise hade fallit i sadjdah! 

De sammansvurna var inte klokare än Saba. Skaparen, du lille människa, svär vid dem som står i sluten ordning. Vidare i Saad svär Han vid Koranen själv för att skarorna ska fatta att Han är den som förlåter. Det är så tydligt förkunnat att vare sig man tar råd eller ej förstår att allt blingbling kommer att gå upp i rök. 

Nedfallna på knä i sanddynerna nu. Muhammed har erhållit segern – låt det nå de innersta kammrarna! Qaaf och de som virvlar upp framför berget Sinai är som stjärnan eller månen: Den Nåderikes vilja som måste ske. 

Efter järnet börjar hon vädja. På mönstringen blir man undersökt. Försök då att stå i led inte bara på fredag likt hycklarna. Dagen då vinden vänder är den riktiga skilsmässan – beakta då förbudet och herraväldet. Pennan skrev i sanningens stund vägarna uppåt. För Noas folk rann tiden ut, och djinnerna syns ju inte ens! Den övertäckte och insvepte är den siste innan uppståndelsen. 

Människa, se hur de utsända vindarna bär med sig tillkännagivandet när de stiger över horisonten! Så rynka inte på pannan medan solen lindas in och himlen rämnar! De som är bedrägliga under himlen som skall brista i stycken med sina konstellationer och sin morgonstjärna skall stå inför den Högste. 

Har du då inte hört talas om det överväldigande? 

I gryningsljuset över det heliga landet lyser solen medan natten ännu blänker klar som tidig förmiddag. 

Har vi inte lättat ditt bröst? 

Ur fikonet spang grodden, det var ödet. Ett klart vittnesbörd när jorden skälver är stridshästarna innan dunderslaget, liksom att tävlan i rikedom är till intet gagn i vår flyende tid. Örontasslaren önskar att alla hade öron som elefanten Quraysh mötte. Även den minsta hjälp kan ge gott i överflöd. De otrogna förnekar Guds hjälp, då kan det sluta med ett bastrep kring halsen! 

Sann tro är gryningen för människor.

 

Skriv en kommentar